Uitbouw en energieoptimalisatie in Oostende

Renovatie_Depoot_Oostende10

In deze bestaande woning in Oostende werd een mooie uitbouw voorzien aan de linkerzijde. De uitdaging was hier om alle technische installaties in het rechter gedeelte van de woning te verbinden met de nieuwe linkerzijde, zonder alle bestaande structuren en materialen te beschadigen.

Om deze uitbreiding te realiseren, hebben we een doordachte aanpak gehanteerd. Via het bovenliggende verdiep en de zolder hebben we alle technische leidingen, waaronder elektriciteit en cv, verplaatst naar de nieuwe uitbreiding aan de linkerzijde. Dit vereiste een zorgvuldige planning en uitvoering om ervoor te zorgen dat alle systemen naadloos werden geïntegreerd.

Een belangrijk aspect van dit project was de installatie van vloerverwarming in de nieuwe uitbouw. We hebben een nieuwe collector vloerverwarming geplaatst, die verbonden is met het bestaande verwarmingssysteem. Dit zorgt voor een gelijkmatige en efficiënte verwarming over het hele huis, inclusief de nieuwe toevoeging.

Daarnaast hebben we de elektriciteit uitgebreid om te voldoen aan de behoeften van de uitbreiding van de woning. Dit omvatte het installeren van nieuwe elektrische aansluitingen en het aanpassen van het elektriciteitsnetwerk om te voldoen aan de vereisten van de nieuwe ruimte.

Naast de technische aspecten hebben we ook aandacht besteed aan esthetische details. De bestaande regenwaterafvoer aan de linkerzijde van de woning, die oorspronkelijk zichtbaar was, is nu discreet weggewerkt in het isolatiepakket van de crepi. Hierdoor blijft het architectonische uiterlijk van de woning behouden, terwijl functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan.

Bovendien hebben we de bestaande ramen verplaatst naar de nieuwe uitbouw, inclusief een rolluik dat voorzien is van een motor. Dit zorgt voor extra comfort en gemak voor de bewoners, terwijl het ontwerp van de woning wordt verbeterd.

IMG_7625

Bekijk ook:

Renovatie in Beselare

All-Bouw restaureert de kapittelzaal in Izegem

In bouwteam met architectenbureau Bow architecten en erfgoedstudiebureau Herbé kregen we het vertrouwen van zorgverlener WZC 't Pandje Izegem om de buitenschil van de kapittelzaal te herstellen.

Rijwoning gerenoveerd naar hedendaagse energetische normen

In Roeselare heeft All-Bouw met toewijding een rijwoning gerenoveerd volgens hedendaagse energetische normen.

Inspiratie nodig?

Kijk binnen in het belevingskantoor van All-Bouw. Zien, kijken, voelen en uittesten: daar gaat het om. Kom langs, dan kijken we wat ons gebouw voor jou in petto heeft!

We geven antwoord op al je vragen,
ook op diegene die er nog niet zijn.

Kun je je vinden in deze werkwijze? Aarzel dan niet om contact op te nemen, we vinden het belangrijk om je persoonlijk te kunnen adviseren.